Wastips

Onze producten worden gemaakt van het kwalitatief hoogwaardige Supima katoen. Hoogwaardig katoen dat lang zijn zijn vorm en kleur behoudt, en met het dragen en wassen steeds zachter wordt. Om je noshirts en noshorts in top conditie te houden hebben we hieronder een aantal tips.

Tip 1: Kleur bij kleur

Noshirts en noshorts zijn verkrijgbaar in wit, zwart, de unieke kleur invisible khaki. En soms hebben we shorts in een andere kleur.

  • Gebruik voor de witte shirts en shorts een wasmiddel speciaal voor de witte was. Deze wasmiddelen bevatten optische witmakers en houden je witte kleding wit. Gebruik geen chloor of bleekmiddelen om je noshirt of noshort te wassen. Dit tast de kwaliteit van de stof ernstig aan.
  • Gebruik voor de zwarte shirts en shorts een wasmiddel speciaal voor de donkere of zwarte was. Zo blijven ze langer zwart.
  • Was je gekleurde en invisible khaki shirts en shorts mee met de bonte was.

Tip 2: Niet te heet

Je kunt onze producten wassen op 30 of 40 graden. Bij hogere temperaturen kunnen de shirts of shorts krimpen en kunnen we niet instaan voor de duurzaamheid van jouw shirt of short. Met de moderne generatie wasmiddelen is warmer wassen dan 30 graden vaak niet nodig voor een goede hygiënische reiniging. Zo spaar je bovendien onze leefomgeving én de kleuren van je shirt of short.

Tip 3: Krimpen = ok

Omdat de shirts en shorts van noshirt zijn gemaakt van het natuurlijke Supima katoen, zullen ze bij de eerste was- en/of droogbeurt iets krimpen. Geen zorgen: daar is bij het ontwerp en de maatvoering rekening mee gehouden.

Tip 4: Eerst drogen, dan dragen

Voor een hygiënisch schone was, is het belangrijk dat je shirts of shorts goed droog zijn voor je ze opruimt. Bacteriën gedijen immers vooral in vocht. En die wil je geen kans geven, om nare luchtjes te voorkomen. Drogen kan natuurlijk aan de waslijn, maar als je gebruik maakt van een droger, droog dan op een lichte stand om te veel krimp te voorkomen. 

Tip 5: Geen wasverzachter (bij NOSHIRT dry)

NOSHIRT dry werkt natuurlijk tegen zweet. Door toepassing van TENCEL wordt zweet beter opgenomen en geneutraliseerd. Dit kan alleen als de cellen in de stof open blijven. Wasverzachter verstopt deze cellen en gaat zo de werking tegen. Gebruik bij het wassen van noshirt dry dus geen wasverzachter. 

Welk noshirt past bij jou?

naar de keuzehulp

Even geduld a.u.b.

Verder winkelen Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen Naar kassa en afrekenen