Katoen ken je wel: dat is dat natuurlijke materiaal dat je fris houdt door goede vochtopname, huidvriendelijk is en in het begin een beetje krimpt in de wasmachine. Maar wist je ook dat katoen er is in een extra zachte variant, die minder pilt en duurzaam is? Dat is Supreme Comfort Cotton. En dat draag je nu onder je overhemd.

Ten minste, als je vanochtend een noshirt hebt aangetrokken. De basis voor die Supreme Comfort Cotton van jouw ondershirt is namelijk Supima Katoen. Een duurzaam gekweekte katoen uit de Verenigde Staten die zachter en sterker is dan andere katoensoorten. Beter voor het milieu en fijn voor de mensen die de katoen verwerken in ruil voor een normale beloning (en nee, dat zijn dus geen kinderen). Maar ook comfortabeler voor jou.

Waarom?
Simpel gezegd: Supreme Comfort Cotton is zachter dan ‘gewoon katoen’. De vezels zijn veerkrachtiger, waardoor noshirt lekker zit en comfortabel aansluit op je lichaam. Het materiaal neemt bovendien makkelijker vocht op, zodat je overhemd fris blijft. En de katoen is sterker, waardoor je ondershirt minder snel zal slijten. Zelfs de lichte variant, die wordt gebruikt als basis voor noshirt lite én noshirt dry, blijft perfect in vorm. Ook na veelvuldig dragen en wassen.

Dat heeft allemaal te maken met de lengte en uiteindes van de vezels. En met het feit dat de telers van Supima katoen geen concessies doen op het gebied van kwaliteit. Maar dat hoef je allemaal niet te weten. Je moet het voelen. En dan weet je dat het goed zit. Op alle vlakken.